W H A T IS L O V E

ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FACEBOOK TWITTER NEWER OLDER +FOLLOW DASH

Jamuan Kelas 3 Salman Al Farisi
Hello2 kopi + millo =))

Hey2 !! agak lama suda tak update ini blog lha !! haha~ busy gilakk seyh !
#busy ke ?? padahal xde keje yang dibuat pun. Haha

JUMAAT  18 NOVEMBER 2011 [ hari terakhir sekolah ]

2 tarikh kelas aku wat jamuan kelas lha !! haha~ tapi jamuan ni aku ase xberapa gempak sangat lha, bese2 jewp.. haha~
Pagi jumaat 2 xramai sangat budak2 datang sekolah. Ye lah kan, hari terakhir sekolah. Sume nak cuti sekolah lebih cepat
 lah konon ye. Haha~ tapi semalam ye [ khamis ] memang ramai yang datang sekolah.
# masa perhimpunan pagi lepas bacaan yassin. Guru bertugas mingguan kene kasi laporan.

Cikgu X :: bla bla bla .... kedatangan minggu ni agak merosot sehingga lah hari semalam. Saya rasa semua tahu agenda awak ramai2 datang sekolah semalam bukan? Jadi 2 lha yang mendorong awak sume datang ramai2 semalam.
#tau ke xamde sebab ye?? Yupz ! sebab ye semalam dapat duit seratus tuh lha. Haha~

Ha, teringat plakk.. Cikgu biasiswa tegur aku sebelum start perhimpunan.

Cikgu Biasiswa :: eh Madie , datang sekolah pulakk awak hari nie. Nie mesti sebab ade jamuan kelas kan??
Aku :: 2 sebab ye gak cikgu, tapi ade sebab utama lain. Nak amik duit. :: senyum ::
Cikgu Biasiswa :: bukan duit seratus 2 dah dapat semalam ke??
Aku :: memang lha, tapi nie duit biasiswa plakk. Kan cikgu suwoh kitaowang amik arie jumaat. Haha
Cikgu Biasiswa :: erk?? Haha. Cancel lha macam 2. [ berlalu pergi ]

Lepas 2 plakk ade ucapan dari cikgu2 yang nak pindah. # memang setiap hujung taon mesti ade cikgu keluar and masuk. -_-‘’

Cikgu yang nak pindah 2 due2 ye cikgu yang mengajar aku ::
First cikgu math :: teacher Go Tze Chin [ yang kasi ang pau arie 2 ^__^ ]

Second cikgu sej :: cikgu Zainee Daud [ no komen , haha ] #sian isteri die, Cikgu Yati [ ajar khB ert ] coz xdapat pindah. Makne ye kene berpisah lha diaowng, hukhuk :’( dah lha jauh, Pahang à Terengganu . masa cikgu Zainee kaci ucapan, cikgu Yatt xbule tahan dah air mata die.
 Tapi xde lha sampai meraung kat situ.

Uke. Habis cerita pasal cikgu pindah ! berbalik pada cerita jamuan kelas aku. =))

Habis je perhimpunan kat dewan, dak2 lain sume ye kene gi tempat perlarian sementara masing2.
 #hari2 sebelum nie, dak tingkatan 3 and 4 tempat pelarian kitaowng kat surau. Ado0ii~ bapak ye lha busan dok kat situ. Puas aku tengok muke same je. Haha~ nasib lha sampai rehat je, pas uh kitaowng lari gi dok library. *just yang terpilih je lha. Haha =))

Yang xbez ye, kitaong wat jamuan bukan kat kelas sendiri, tapi kat kelas masa kitaowng Ting. 2 dulu. Ye lha ni se
bab kelas kitaong banjir !! haha. Padan muke dak Ting.2 skunk xcoz xbule dok situ. Kuang2
Masuk je kelas 2 kitaowang susun meja, sapu sampah dan seangkatan dengannya. #aku ade wat keje ke erk??? Ermm, tah lha. Haha~ tapi kitaowng sengaja xnak siap keje 2 coz konon2 nya nak tinggalakan kerja 2 kat dak2 pengawas coz mase 2 downg ade jamuan makan2 kat kantin sekolah. Dowang masume masuk baru lha sume keje 2 siap. 
Haha~ yang kitoang bukan pengawas nie plakk melepak + bergossip kat belakang. Haha~

Uke-2. Teruskan kepada aktiviti nak start jamuan ::

# mama Zila masuk , then die say :: xde ke nak tulis-2 kat Whiteboard ?? haha~ last ye aku gak yg tulis nan tuisan aku yang tah pape nieyh !! ^__^


# well bese lha, disebabkan kene tulis beso-2, harus lha mintak bantuan ! tapi bukan ye nak kaci bantuan, sume pakat menGOMEN je tao -_-''
aku dah lha lame dah xmenulis, tulisan jadik huduh !!!

dah siap tulis, ade plakk yang mengEDIT , doh tambah bintik-bintik. haha

#cam celanat je tulisan aku !!! haha~

lepas siap tulis 2, cake sampai !!! kitaowang tempah cake 2 bijik. tapi besar sangat..

first cake::  rasaye sedap sedap !!! tapi krim xsedap x(

second cake :: simple. tapi sedap. yang xbest ye cake nie cepat abez, xdan nak amik tambah !!! haha~

tersangat lha jakun tengok cake !! ish-2 =))


# haish korang nieyh.. malu je lha. bapak ye lha jakun dok tengok cake tuh.. haha~ #opsss~ aku un ade gak kat citu :p

skunk nie dok tunngu sume tetamu datang .. dah disebabkan xde keje ape lagi.. dok lileks je lha =))


#haha. disebabkan xcukup cawan kertas, cikgu suwoh bawak sendiri cawan. kuikui~


# oh Syila, sungguh bergaya kamu sedang berGOSSIP .. haha~ #penat menunggu~~


#antara tetamu yang paling excited >_< haha ~


#menunggu sambil berSNAP-2


#yang due owng 2 mesti ade mengate sisapa 2. muke xbule nak caye. haha~



akhir nya~~ masa yang ditunggu-2 sudah tiba !!! kiyakkk >_<


#sebelum bule makan, kene denga ketua kelas berucap dulu. haha~
uke, kenape nan dak pkai jam hijau 2?? -_-'' :: no comment ::
nie kerja wais :: cameraman yang xberbayar ::

makan !!!!!! yaho0o0 !!!! 
layan diri ~
#uke kenape ejay macam 2??? -_-'' lapo0 yang teramat ke???
#2 lha mama kami sume [ guru kelas ]
#syila jadik bibik yang xbergaji. hahaha~ dah lha buh bunga kantan lam mangkuk aku. tah pape tah -_-''




#majoriti sume ye makan laksa mama Zila.. memang sedap !!! >_< *arie 2 da citer kowt sal laksa nieyh. haha~ nasi tomato wat balek je =))


#sekali lagi ejay wat muke aneh -_-'' haisyh die nie...
#nape aku cam 2?? haha~ sebenar ye aku ngah blaja nan Bulat cara-2 nk perah limau dengan betul =))
aku men perah je, die plakk perah atas sudu. haha~ *uke aku pelik~  citer 2 xperlu kaci tao kowt. huu~




#agak tekun sume makan. mengjayati rasa laksa 2 gamak ye =)) agak-2 sampai mane erk?? ade sampai London x??? haha~


#setelah penat, cameraman kami juga menghayati laksanya dengan nikmat ye. 

blrupp~ alhamdulillah. kenyang siakk !!! haha~

#gendang gendut tali kecapi,
kenyang perut suka hati !!! bhaha~

#kowang nak dating erk??? soe lha kaco. haha~



#haha . kekurangan kerja =))

#nie lha cikgu Zainee Daud yang mao pindah tu..


#nie plakk teacher Go Tze Chin.. *sanggat baik !!! suka belajar sama die. taon depan xbule dah.. hukhuk~

#anak panah hijau [ yatie ] die dok busy kumpul krim cake.. nak wat bende celanat lha 2..! siap boh limau skali lam cream 2.
hampeh punye budakk !! haha~

siap je kemas barang segale, mula lha aktiviti celanant kamii. maen celek cream cake!! hahaha, sanggat enjoy ini game, aku naseb kene seket je,
tapi kau yang wat kat owng je lebih. haha~ paling teruk yattie lha !! sampai kat tudung ade.. bhaha~ padan muke kau !!!

#abez muke berminyakk. ado0ii~ naik jerawat siap lha k0wng.. haha~
habes kotor baju, naseb je lha last day =))

uke, cream cake suda baez, lileks jap.. muncul idea celanat lagi, men simbah air plakk. haha~
memang lecun dibuat ye. hhaa~ paling yatt lha. kene curah air nan aku satu botol. kukuku~

#balek rumah naseb xkena marah nan mak aku.. bhaha~

ase ye 2 je kowt.. 
kowt-2 ade yang terasa 2 soe lha ye =))
:: peace no war ::

Written by me at 11:46 PM | 0 Alien{s}